Sunsave

Velkokapacitní akumulační nádrže

Nádrž pro akumulaci energie slouží k shromažďování a uchovávání tepla nebo chladu získaného z různých zdrojů. Je často využívána k ohřevu vody a regulaci teploty prostorů. Kvalitní izolace nádrže je klíčová pro udržení tepelné energie po dobu potřebnou k optimálnímu využití. Sunsave má tu výhodu, že díky své variabilitě se dá konstruovat jako izolovaná nadoba  nebo jako nádrž o velikosti bazénu.

Nejpoužívanější je válcovitý tvar se sloupem s jednotlivými výměníky, standardně pro zdroj, topný systém a TUV.

Akumulační nádrž se staví přímo na místě na míru prostorům. Nemusíte tedy mít strach, že bychom si nedokázali poradit s malými futry, schody nebo průlezy.

K čemu lze nádrž připojit:

Kotle na tuhá paliva

Vysokoteplotní zdroje, jako jsou kotle na dřevo, uhlí apod., mají tu nevýhodu, že ve chvíli, kdy jsou v plném provozu máte tepla přebytek, pak necháváte celý systém vychladnout a cyklus opakujete. Akumulační nádrže přinášejí do tohoto koloběhu rovnováhu. Nejdříve pořádně zatopíte a nakumulujete si teplo do zásbníku. Násldující dny pak teplo rovnoměrně odčerpáváte.


Solární termické kolektory a FVE
Zdroje, které se vážou na sluneční energii, Vám jsou schopni přinést nemalé úspory a ještě větší úspory Vám přinesou, pokud jste schopni využít maximum jejich potenciálu. A to Vám nabízíme s akumulační nádrží Sunsave, do které si můžete ukládat teplo nebo chlad ve chvíli, kdy Váš objekt již není schopen vyrobenou energii ze solárních systémů spotřebovávat.


Velikosti akumulační nádrže

Sunsave může mít kapacitu od 2000 l po 5000 l v základní verzi a 5000 l + ve vestavěných verzích, které mohou sloužit jako sezónní akumulační nádrže.

Tepelná čerpadla

Kogenerační jednotky

Systém rekuperace odpadní energie

Pokud máte zájem o ukládání přebytečné energie nebo optimalizaci topných a chladících systémů, vyplňte náš formulář a my s Vámi rádi probereme Váš projekt.

Galerie

Dokumenty

Nebyl nahrán žádný dokument.